Interhal
Molecule-R

Molecule-R

Experimenteel koken

Molécule-R helpt je op weg met diverse pakketten. Zij leren je stap voor stap de kunst aan om via chemische reacties kleurrijke creaties te bekomen. Balsamicoparels op de salade, limoenschuim op je tequila shot of, wat denk je van een mojito-smaakbol die explodeert in de mond?

De moleculaire keuken - waarbij we de textuur van een gerecht volledig omvormen - bestaat uit drie extraordinaire technieken:

1. Spherification
Maak van diverse ingrediënten één grote of meerdere kleine bolletjes. Deze techniek kan bijvoorbeeld de smaak van een aperitief samenvatten in een enkele smaakbol. De presentatie is fantastisch, de smaakervaring top!

2. Emulsie
Elk type vloeistof wordt hier omgetoverd tot een licht en smaakvol schuim. De additieven zorgen ervoor dat je met de handmixer van een bepaalde substantie een consistent schuim blenden kan. Dit schuim - dat uiteraard diverse smaken kan aannemen - is de kers op de cocktail, de topping op je hapjes. Ga bijvoorbeeld voor suikerschuim op je mojito, veenbessenschuim op de Cosmopolitan, tzatziki schuimpjes op de toast…

3. Gelatinebereiding
Bij deze techniek kan je ware kunstwerkjes creëren! Met behulp van diverse tools bereid je kleurrijke spaghetti van rucolasalade, parmezaanse kaas of chocolade, maak je kaviaarbolletjes van meloen met hesp…

Maak op eigen houtje deze Mojito R-evolutions! De startkit leidt de weg voor iedere hobbykok: alle onderdelen aanwezig in het pakket helpen je verder! Volg het receptenboek om te weten wat te doen, wat wanneer toe te voegen... Ook online kan je een heleboel hulpvideo's volgen!


Nieuws