Interhal
Lava Cooking

Lava Cooking

Gietijzeren pannen


Waarom Lava, Waarom Gietijzer ?
 

40 jaar ervaring, de keuze van professionals

Lava gietijzeren braad en koekenpannen worden geproduceerd in de LAVA fabrieken in Turkije die dankzij 40 jaar ervaring beschikken over de meest geavanceerde giet- en emailleer technologie. (Ferro-techniek licentie)
Om de kwaliteit standaarden te verzekeren wordt elke braad of koekenpan in de loop van de productie verschillende malen aan manuele controle onderworpen en met behulp van de meest ontwikkelde apparatuur tientallen keren getest in het LAVA laboratorium. LAVA email voldoet aan de gangbare internationale normen. Gietijzer  en pannen afkomstig uit het Verre Oosten worden gefabriceerd van schroot en ijzer van lage kwaliteit, voor het produceren van LAVA gietijzeren potten en pannen daarentegen wordt gebruik gemaakt van gietijzer van de beste kwaliteit zonder enige toevoeging van schadelijke stoffen. 

Waarom zijn LAVA gietijzeren potten en pannen zo zwaar?

Een goede gietijzer pot en pan moet vrij zwaar. Ze moeten een dikke bodem hebben. Gietijzer slorpt meer hitte op die dank zij de dikke bodem gelijkmatig wordt verdeeld zodat alle punten dezelfde kook temperatuur bereiken. Goede gietijzeren potten en pannen, moeten volgens internationale norm vereisten ent zoals de LAVA producten beschikken over een bodem van 5 mm en zij oppervlakken van 4 mm dikte. 

Waarom wordt het eten nog lekkerder?

Geen enkele pan op het vuur geeft uw eten de uitstekende smaak waarvan u met LAVA gietijzeren potten en pannen kunt genieten. LAVA potten en pannen hebben een dikke bodem, ze zijn geproduceerd van gietijzer, een materiaal met een lage soortelijke warmte. LAVA gietijzeren pannen houden dus niet alleen meer hitte vast, door hun dikke structuur zullen ze deze warmte optimaal verdelen en krijgt u op alle punten dezelfde kook temperatuur. 

De smaak van barbecue vlees ...

De verhittings graad van uw braad- of grillpan is bepalend voor een geslaagde bereiding.
In dit verband is gietijzer onovertrefbaar. Net zoals barbecue vlees veel lekkerder is dan vlees uit een teflon pan, zoveel smakelijker is ook het vlees dat in een LAVA gietijzeren braad- of grillpan wordt bereid. Het verschil is zelfs nauwelijks merkbaar. 

Milieuvriendelijk !

Gietijzer is een 100% recyclebaar, milieuvriendelijk product.
Bovendien is het energiebesparend doordat het de warmte langdurig vasthoudt. 

Bakt niet aan, schroeit dicht ...

Vlees dat in een LAVA gietijzeren braad- / grillpan wordt bereid zal nooit aanbranden om twee redenen.
Ten eerste wordt het vlees door de hoge hitte van de bodem gelijk dichtgeschroeid (het vlees wordt mooi bruin.
Hierdoor blijven vleesnat, smaak en alle waardevolle voedingsbestanddelen in het vlees behouden. Zelfs als het op het eerste moment eventjes zou aankleven zal het vlees na twee drie minuten loskomen (zodra het vocht aan de buitenkant verdampt is).
Ten tweede is de bodem van de braadpan voorzien van grill groeven zodat het vlees slechts gedeeltelijk met het oppervlak in aanraking komt. Op die manier laat het vlees zich gemakkelijker los en bovendien krijgt het aan de buitenkant nog een leuk professioneel grill dessin. 

Gezonder en lekkerder eten ...

LAVA gietijzeren potten en pannen zijn geschikt voor alle gerechten zoals soep, gebraad, grill, rijst, gestoofde gerechten, nagerechten, ovenschotels, cake, brood  en alle oven bereidingen. Gietijzer is geschikt voor kooktechnieken van alle aard.
Doordat de hitte gelijkmatig over het hele oppervlak wordt verdeeld geeft het uitstekende resultaten bij ragout, stoofvlees, groenten in olijfolie en alle gerechten die op laag vuur  lange tijd moeten sudderen. Met gietijzeren pannen geniet u bovendien van de smaak van barbecue vlees en gepofte groenten. 

Geen verlies van vitamines, mineralen en aroma's!

De in de pan ontstane dampen, verdichten door toedoen van het speciaal ontworpen LAVA deksel en vermengen zich opnieuw met het voedsel. Hierdoor worden niet alleen de heerlijke geuren en smaken behouden die bij de juiste bereidingswijze worden geproduceerd meer ook alle waardevolle bestanddelen in uw voedsel blijven bewaard, wat bijdraagt tot een gezonde voeding.