Interhal
[by EKOBO]

[by EKOBO]

Duurzaam & Verantwoord

[by EKOBO] is een home living merk dat gespecialiseerd is in het ontwerpen en produceren van hedendaagse woon- en keukenaccessoires gemaakt van duurzaam bamboe en milieuvriendelijke materialen.

Sinds haar oprichting in 2003 is [by EKOBO] een pionier in het ontwerpen van ecologische verantwoord geproduceerde producten. Het is een missie te zorgen voor een duurzame investering in zowel mensen als het zorgzaam omgaan met onze waardevolle planeet. Wij geloven dat ‘groen’ geen trend is, maar een verplichting om voortdurend te zoeken naar de meest innovatieve fabricage oplossingen om zo milieuneutraal producten te ontwikkelen. 

Ekobo combineert hedendaags design met een doordachte ethische manier van werken. Ze werken nauw samen met verschillende gemeenschappen in Vietnam waar de bamboe accessoires gemaakt worden, zodat ze hun werknemers kunnen helpen en steunen waar nodig.

Bamboe

- is één van de snelst groeiende planten ter wereld 
- is een duurzame en milieuvriendelijke grassoort die steeds hernieuwbaar is
- na het kappen wordt er geen nieuwe boom geplant, maar dezelfde boom groeit binnen het jaar opnieuw uit tot een volwassen boom
- produceert 35% meer zuurstof dan andere boomsoorten in dezelfde omgeving
- groeit zonder gebruik te maken van pesticiden of meststoffen
- geeft aan 2 miljoen mensen werkgelegenheid
- bamboe heeft diverse bewerkingswijzes, zo wordt er kledij, handdoeken, papier, brandstof en mooie collecties kommen en accessoires van gemaakt.

Verder zijn de producten van [by EKOBO] :

- Vaatwasmachinebestendig
- Biologisch afbreekbaar, volledig composteerbaar
- Losse bamboo vezels worden gemengd met verf op waterbais en op plantaardige gebaseerde hars.
- (Vrijwel) onbreekbaar
- Op een eerlijke en onder goede arbeidsomstandigheden geproduceerd
- Frisse kleuren, modern design
- Niet geschikt voor de magnetron